Peuteropvang

Locaties

Over onze peuteropvang

Leuk én leerzaam

Peuters willen de wereld om zich heen ontdekken. Veel kinderen vanaf 2 jaar gaan daarom twee ochtenden naar de peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) om te spelen en te leren. Dat kan ook bij ons! In de peutergroep wennen de kinderen al aan de schoolomgeving en leren zij omgaan met andere kinderen. Samen met leeftijdsgenootjes worden peuters spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Hierdoor worden zij zelfstandiger en krijgen zij meer zelfvertrouwen.

Waarom peuteropvang?

  • Spelen, ontdekken en leren met leeftijdsgenootjes
  • Kennismaken met woorden, cijfers, kleuren en vormen
  • Meedoen aan leuke activiteiten zoals zingen, knutselen, voorlezen
  • Veel aandacht voor de algemene en motorische ontwikkeling
  • Spelenderwijs voorbereiden op de basisschool

Extra aandacht voor taal

Onze peuteropvang werkt met het voorschoolse lesprogramma ‘Startblokken’. Zo wordt de overgang naar de basisschool goed voorbereid. We stimuleren peuters spelenderwijs in de taal- en denkontwikkeling en dagen de kinderen ook creatief uit. Belangrijk is dat de kinderen plezier hebben en zo onbewust de taal-, sociale en motorische vaardigheden getraind wordt. De meeste peuters komen twee korte ochtenden per week naar de peuteropvang. Afhankelijk van de leeftijd, locatie, beschikbare plaats en financiering kunnen kinderen eventueel meer of langere dagdelen worden geplaatst. Meer informatie over de mogelijkheden vindt u onder de betreffende locatie.

De kosten voor de peuteropvang zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie:

  • Voor ouders die niet (beide) werken en/of studeren zijn er gesubsidieerde plaatsen beschikbaar en wordt een door de gemeente vastgestelde, inkomensafhankelijke bijdrage in rekening gebracht.
  • Ouders die recht hebben op de kinderopvangtoeslag kunnen de toeslag aanvragen over het aantal uren dat hun kind naar de peuteropvang komt.

Heeft u een doorverwijzing voor Voorschoolse Educatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)? Dan kan uw kind drie dagdelen (3 x 5,5 uur) naar de peuteropvang op locatie de Vliegerdt in Abbenbroek, het aantal VE-peuterlocaties zal in de loop van 2022 worden uitgebreid. Ook wordt VE geboden op de dagverblijven in Heenvliet en Zuidland.

Uw kind inschrijven?

Wilt u uw kind direct inschrijven voor peuteropvang, kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang? Gebruik dan het inschrijfformulier!
Inschrijven linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram