Villa Klein Nibbeland

Zuidland

Over Villa Klein Nibbeland

 

Kenmerken van de locatie
Sinds de nieuwbouw in 2016 is ons kinderdagverblijf Villa klein Nibbeland gevestigd in het gebouw van basisschool de Vlasbloem in Zuidland. Het dagverblijf heeft vijf horizontale groepen: twee babygroepen, één dreumesgroep en twee peutergroepen. Alle groepen hebben hun eigen ruimte met gezellige sfeervolle (speel)hoeken. Op Villa klein Nibbeland zijn in onze centrale hal alle deurgrepen hoog waardoor het spelen op de hal onder begeleiding is toegestaan.

De Dwergen en Draakjes groep delen samen een keuken waar de Dinootjes en Doerakjes hun eigen keuken hebben. Met op iedere groep eigen slaapkamers of slaapgelegenheid en een verschoon/toilet ruimte hoeven medewerkers niet van de groep af tijdens de standaard werkzaamheden. Het meubilair is aangepast aan de voor de betreffende doelgroep gestelde eisen. De babygroepen hebben een keuken met een koelkast en magnetron. De buitenspeelplaats is geheel afgezet met hekken. Er is een poort, die alleen door volwassenen geopend kan worden; bovendien is er altijd toezicht op de speelplaats.

Groepsindeling
Villa Klein Nibbeland heeft 56 kindplaatsen per dag: twee babygroepen (3 maanden tot ongeveer 1,5 jaar), één dreumesgroep (1,5 – 2,5 jaar) en 1,5 peutergroep (2,5 jaar- 4 jaar). De gediplomeerde pedagogisch medewerkers hebben veel persoonlijke aandacht voor de kinderen. Er zijn elke dag minimaal 2 pedagogisch medewerkers aanwezig per groep. Een vast team pedagogisch medewerkers werken wekelijks volgens een vast rooster.

Opvangtijden
Villa Klein Nibbeland is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.00 tot 18:00 uur. Op erkende feestdagen is de locatie gesloten.

 

In het vaste programma wordt voor de kinderen van 0 tot 4 jaar gewerkt met Startblokken in de gemeente Nissewaard. We bieden iedere dag activiteiten aan waar we inzetten op spel en interactie. In het spel liggen de beste mogelijkheden om taal en denken uit te lokken en te stimuleren. Betekenisvolle spelactiviteiten lokken interesse, enthousiasme en actieve betrokkenheid van kinderen uit. De pedagogisch medewerker is gespecialiseerd in het ontwikkelingsniveau van de groep en stemt de begeleiding van de activiteiten hierop af. Ieder kind wordt individueel aangemoedigd bij groepsactiviteiten wanneer het kind bij zijn bijdrage aan het groepsproces hier behoefte aan heeft.

Openingstijden

Maandag 07.00 – 18.00
Dinsdag 07.00 – 18.00
Woensdag 07.00 – 18.00
Donderdag 07.00 – 18.00
Vrijdag 07.00 – 18.00

Locatie

KDV Villa Klein Nibbeland
Zoetemanring 55e
3214 GA Zuidland
0181-663818

Routebeschrijving

LRK-nummer: 213091306

Locatiemanager: Linda van Gijzen
Pedagogisch coach: Nelleke Langendoen

Kijken bij Villa Klein Nibbeland?

Kom eens langs voor een rondleiding! De locatiemanager laat je de locatie zien en beantwoordt graag al je vragen!
Inschrijven linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram